Paviai Hírek

Paviai Hírek

Első hét az egyetemen

2017. október 07. - mpetra93

Az első hét azzal telt, hogy megismerkedtem mind az egyetemi épületekkel mind pedig a kurzusokkal és azok oktatóival. Minden nap van órám, az esetek többségében délelőtt és délután is. Azonban itt úgy vannak szervezve, hogy a délelőttiek mindig véget érnek legkésőbb 12:30-kor a délutániak pedig nem kezdődnek el 14:00 előtt. Ennek köszönhetően minden nap kényelmesen haza tudok jönni, hogy itthon megebédeljek. Fontos még azt is hozzátenni, hogy itt átlagban negyed órás késéssel kezdődnek az órák és ugyanennyivel tovább is tartják őket. Abból, amit eddig láttam és tapasztaltam úgy tűnik, hogy itt Paviaban ez egy teljesen hétköznapi és elfogadott dolog mind a tanárok mind pedig a diákok körében.

Az óráim elég sokszínűek, van számvitel, pénzügy és természetesen menedzsment. Az oktatók is nagyon szimpatikusak főleg az innováció menedzsment és a pénzügy tanár, akiknek nagyon tetszik a stílusa, ahogy oktatnak. Vannak kedvenc és kevésbé kedvenc óráim, de ez mindenhol és mindenkivel így szokott lenni. Az elején kellett egy kis idő, míg hozzászoktam az olasz akcentussal beszélt angolhoz, de már sokat fejlődtem ezen a téren is. A kurzusaimat két csoportra tudnám osztani: az egyik csoportba az elsőéves, a másikba pedig a másodéves tantárgyak tartoznak. Az elsőévesek sokkal nagyobb létszámúak, olyan 100 körüliek, és ezeken az órákon érezhető, hogy még az olasz diákok sem olyan magabiztosak. Ezzel együtt persze a tanárok is figyelembe veszik a tényt, hogy mindenki épp most kezdett ismerkedni az egyetemmel és a mesterszakkal és ehhez mérten tartják az óráikat. Ezzel ellentétben a másodéves kurzusokon 30 fős a létszám és már mindenkin látszik, hogy megszokták az iskolát és annak ritmusát.

A kurzusok többsége a kar főépületében van, de két másik épületben is volt már órám, az egyik a főépület része a másik pedig egy kutatóintézet, ahol csak egyetlen egy előadó terem van. Ahogy az a képeken is látszik, a kari épület még mindig őrzi a hagyományos olasz építészet elemeit, bár ennek is van egy modernebb része. Már csak abban bízom, hogy a retro kinézet ellenére az ablakok rendesen zárnak és nem fogok megfagyni télen, bár ez majd csak a fűtési szezon kezdetekor fog kiderülni.

A bejegyzés trackback címe:

https://paviai-hirek.blog.hu/api/trackback/id/tr9812936991

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása